Zakład przetwórstwa mięsnego-hala 46x55x9,6m oraz cz. socjalna tradycyjna 11,4x55,7x9,6m
Gotowy projekt budowlano-wykonawczy zakładu przetwórstwa mięsnego z częścią biurowo- socjalną. Hala ma wymiary 45,68 x 54,85 x 9,56m (kalenica). Budynek socjalno- biurowy o wymiarach w rzucie 11,40 x 55,69 x 9,56m (kalenica).Hala produkcyjna to budynek parterowy, niepodpiwniczony z dachem dwuspadowym o pochyleniu 6,8% i 5%. Konstrukcję główną hali stanowi 7 stalowych ramy z ryglem kratowym oraz dwie szczytowe z pełnościennych profili gorącowalcowanych. Słupy ram oraz rygle w szczytach hali zaprojektowano z profili dwuteowych HEA natomiast rygle kratowe z profili dwuteowych HEA oraz z rur kwadratowych RK. Płatwie dachowe Z gięte na zimno, rygle ścienne z RK oraz profili dwuteowych. Obudowa ścienna i dachowa z płyt warstwowych. Stężenia dachowe oraz ścienne zaprojektowano, jako wiotkie- prętowe z napinającą nakrętką rurową. W konstrukcji hali przewidziano podkonstrukcję w postaci rusztu z profilu dwuteowych pod mocowanie płyt warstwowych, sufitowych w poszczególnych pomieszczeniach produkcyjnych. Ruszt podwieszony zostanie do wiązarów kratowych przy użyciu cięgien z rur okrągłych. Dodatkowo przewidziano podkonstrukcje pod bramy segmentowe przy rampach przeładunkowych.Budynek socjalno- biurowy zaprojektowano, jako dwukondygnacyjny, niepodpiwniczony w technologii tradycyjnej. Dach w postaci stropodachu wentylowanego z górną warstwą nośną w postaci płyt korytkowych ułożonych na ściankach kolankowych. Pokrycie dachu z papy termozgrzewalnej układanej na warstwie wyrównawczej. Ocieplenie dachu z wełny mineralnej ułożonej na stropie żelbetowym.
Załącznik | Wielkość |
---|---|
przekrój hali.jpg | 239.25 KB |
rzut dachu.jpg | 428.68 KB |